home
links & news: archiefVanaf 2 juli 2007 begin ik deze pagina helemaal overnieuw. Bij deze!
Je kunt de oude links & news pagina hier terugvinden.

Laatste update: 2 juli 2007.

Optredens

Recente berichten

Actielinks

Joke Kaviaar, mei 2007


- Readings/performances/voordrachten / Optreden boeken

- Op dit moment even niks.

LAAT ZE WAKKER LIGGEN VOORTAAN!
"Neer de hekken van nationale grootheidswaan!"


Recente berichten, vanaf 2 juli 2007 (VORIGE)

2/07/07: "Dit is ONS terrein!"


In het laatste bericht van 15 juni 2007 (dat nog op de oude links en nieuwspagina staat), maakte ik melding van een rechtszaak vanwege een blokkade actie bij de deportatiebajes in Heerhugowaard op 29 maart.
De politierechter besloot toen de uitspraak uit te stellen tot 22 juni.

Op 15 juni werd wel uitspraak gedaan in de zaak tegen Ahmed Isa, die van opzettelijke brandstichting in de Schipholbajes werd beschuldigd. Hij kreeg 3 jaar en werd meteen weer opgesloten. Klassenjustitie! zei ik toen al. Hier kun je het stuk lezen dat ik naar aanleiding van zijn veroordeling schreef, met de gelijknamige titel: Klassenjustitie!

Terug naar onze eigen rechtszaak en de datum van uitspraak. Het toeval wilde namelijk dat we die 22e juni voor de tweede maal hetzelfde deportatie centrum gingen blokkeren. Het verslag vind je hier. Op een persoonlijke noot kan ik nog vertellen dat er niet is gereageerd op het publiceren van de foto's die de smeris vergat in beslag te nemen. En de bewakers van Noorderzand riepen nog wel dat ze die wilden hebben. Immers, ik was op hun terrein geweest, kennelijk, getuige het herhaaldelijk boos roepen van de woorden "Dit is ONS terrein!".

Als het aan mij zou liggen, werd het platgewalst na vrijlating van de gevangenen.

Inmiddels bezocht justitie deze site weer, en vooral ook na publicatie van het stuk Albayrak: "Lever de illegalen uit!" was de aandacht weer hartverwarmend.

De politierechter deed ook de 22e geen uitspraak maar verwees door naar de meervoudige kamer. Gevolg: een hele groep mensen moet nu voor twee blokkades bij detentiecentrum Noorderzand (want de zaken van de eerste en tweede blokkade zijn 'gevoegd') voorkomen bij de meervoudige kamer. Meer hierover vind je HIER.